Weber grill brykiety

Brykiety Weber grill - polecamy i wiemy, dlaczego

Węgiel drzewny lub brykiet? Różnica w jakości paliwa znacząco wpływa na smak grilla. Węgiel, choć w bardziej korzystnej cenie zakupu, ale ogólne koszty w oparciu o węgiel przy grillu drogie. Ze względu na krótszy czas nagrywania jest ze względu na większą ilość paliwa. Dodatkowo, podczas nagrywania, seria popiołu zawirowania, które mogą zanieczyścić żywność. Ponadto, wartość opałowa węgla nie jest jednolity na początku jest bardzo wysokie temperatury, ale szybko znika.

Korzyści z zastosowania brykietów

  • Weber grill brykiety opracował jednolity blask pozwoli na lepsze temperatury, a tym samym lepsze wyniki grillowania. Mają więcej oszczędności paliwa, a także może być wykorzystany ponownie nedohořené brykiety.
  • Korzystanie z komina Rapidfire starter do zapłonu brykietów uprościć i skrócić oczekiwanie na grill gotowy na 30 minut. Wszelkie inne zapłonu nie jest już potrzebna.
  • Start komina jest wypełniona brykiety Weber grill i umieszczone z 3 podpalovacími kości na ruszcie paliwa.
  • Light zapalniczek kości. Po około 30 minutach brykiety są gorące i pokryte cienką warstwą szarego popiołu. Następnie wystarczy rozłożyć brykiety, ile potrzeba na ruszcie paliwa.
  • Zalecamy korzystanie z zapalniczki kostki Weber, który nie pozostawia smak lub zapach, nie zawierają szkodliwych substancji i nie wody.