Podstawowe zasady grilla
Grill po raz pierwszy? Czy masz jakieś doświadczenie z grilla?
Z naszych porad można działać na jakiś czas grillowania narzędzi jak profesjonaliści.
Nie ma znaczenia, jeśli masz grill kotła gazowego lub elektrycznego grilla: grillowaniu potraw na zdobycie doskonały smak i aromat, a także istnieje wiele sposobów na przygotowanie posiłków z grilla. Robimy wszystko: schab, szynka, żeberka, cały kurczak, indyk, ryby, ale także ciasta, chleba lub pizzy. A jaki jest sekret szkolenia?
Pośrednie grillowanie przy zamkniętej pokrywie
- Pośrednie grillowanie na ruszcie kotła: Podzielić na dwie części brykietów i umieścić je na stronach kotła. Przy zamkniętej pokrywie przepływ powietrza wokół żywności, takich jak grillowany w piecu z gorącym powietrzem i uzyskać smak grilla. Zamknięcie pokrywy zapobiega także zapłonu.
- Pośrednie grillowanie na ruszcie gazu uzyskać taki sam efekt jak grill kotła, po prostu włącz palniki o grilla. Smalcem z mięsem okaże Flavorizer aromakolejnice gdzie będzie odparować, a mięso uzyskuje nieodparty zapach grilla.
A wynik?
Żywności, które są z grilla metodą pośrednią, nadal soczyste i kruche.
Dobry początek
Węgiel drzewny:
Gaz: