Summit To Eat łosoś z makaronem i brokułami 806101
Składniki:
mleko pełne (28%), makaron (14%) kawałki łososia różowego (14%), śmietana (14%), kawałki cebuli (13%), brokuły (10%), olej rzepakowy, mąka kukurydziana, sól, pieprz biały
Parametry
Ilość porcji 1
Waga opakowania 117 g
Waga po przygotowaniu 397 g
Wartość energetyczna 638 Kcal
Białko 18,2 g
Węglowodany 55,8 g
W tym cukry 8,9. g
Tłuszcze 36,9 g
W tym kwasy tłuszczowe 11,2 g
Błonnik 4,7 g
Alergeny mleko, zboża zawierające gluten (pszenica)
Trwałość 7 lat
Przygotowanie:
1. Oderwać krawędź torebki
2. Usunąć torebkę zawierającą pochłaniacz tlenu (niepalna torebka zawierająca pochłaniający wilgoć tlenek żelaza)
3. Wlać do torebki gorącą wodę (280 ml) i zamieszać
4. Zamknąć torebkę i pozostawić zawartość do nawodnienia. Proces trwa mniej niż 10 minut.
Żywność może być spożywana bezpośrednio z torebki lub podawana na talerzu według uznania.
Bez sztucznych konserwantów:
Dzięki preferencji stosowania naturalnych składników zamiast sztucznych, żywność Mountain House ma doskonały naturalny smak.
Selfkie są zalety mrożonek?
- Wygląd - liofilizowana żywność zachowuje swój oryginalny kształt i konsystencję, w przeciwieństwie do żywności suszonej powietrzem, która kurczy się i rozkurcza z powodu wysokiej temperatury przetwarzania. Wystarczy dodać wody i w ciągu kilku minut jedzenie wraca do swojej pierwotnej postaci
- Smak - smakują tak samo dobrze jak świeże. Zamrażanie usuwa wodę, a nie smak. Liofilizowana żywność zachowuje więc praktycznie wszystkie swoje smaki, witaminy i wartości odżywcze
- Waga - ważą mniej niż świeże. Zamrażanie usuwa 98% wody z żywności. To znacznie zmniejsza wagę, ułatwiając obsługę i obniżając koszty transportu. Na przykład, 10 kg truskawek po zamrożeniu waży tylko 1 kg - jedną dziesiątą ich pierwotnej wagi! Mogą jednak szybko powrócić do swojej pierwotnej wagi
- Długi okres przydatności do spożycia - mrożonki mogą być przechowywane przez miesiące lub lata w temperaturze pokojowej bez żadnych uszkodzeń lub pogorszenia jakości
- Niskie koszty magazynowania - ponieważ mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej, nie wymagają drogich chłodni lub mroźni, dzięki czemu ich przechowywanie jest znacznie tańsze